Rädslan för förändring,

I januari delar jag med mig av ett gäng klassiska blockeringar runt pengar. Att använda ordet blockering är aningens missvisande, eftersom det indikerar att det finns ett specifikt stopp. En röd lampa, och tar vi bort den så är vägen fri. När det snarare är en indikation på ett farthinder i din mycket mer nyanserade livsresa med diverse föreställningar och undermedvetna mönster. Men för att förenkla det komplexa så kommer jag prata i termer som pengablockering så att du enklare kan identifiera dina utvecklingsmöjligheter.

Vad kan ligga bakom rädslan för förändring?

Här kommer några exempel, du kan känna dig;

  • Rädd för vad andra ska säga om dig när du förändras
  • Rädd för att förlora nuvarande trygghet
  • Rädd för att förändringen ska leda till ett misslyckande
  • Rädd för att du kommer att ångra dig
  • Rädd för att förändringen ska komma med mera ansvar
  • Rädd för det okända

  • Eller något helt annat

En rädsla behöver inte vara logiskt förankrad i något, utan det räcker med att den finns där i ditt nervsystem, i ditt undermedvetna för att den ska kunna hålla dig tillbaka för att skapa den förändring du egentligen vill uppleva.

Oavsett om du vill tjäna mer, spendera med sundare gränser eller spara till ditt drömköp så behöver du göra förändringar i ditt liv. Är du medveten om din rädsla så kan du hålla dig i handen och göra förändringarna ändå, och är du medveten om din rädsla så kan du ta hand om den så att den minskar eller släpper helt.

Dina förändringar måste utgå från platsen du är på nu. Ett vanligt misstag är att måla upp förändringen som superstor och dramatisk, det blir överväldigande och så ger du upp. Men inte nu. 2023 är året då du bryter ner allt i små steg som blir enkla och hållbara. Du är här för det långsiktiga spelet, därför har du tid att ta ett steg i taget utifrån vart du är.


Människan har en tendens att förminska möjligheterna på vad hon kan åstadkomma på tre år, och överskatta vad han kan göra på ett år. På vilket sätt vill du förändra ditt företagande, dina försäljningar eller din privatekonomi till det bättre?

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: