Rädslan för vad andra ska tycka och tänka

Vad kommer andra säga om dig när du bor i ditt drömhus, tjänar dina miljoner, kör runt i din guldfärgade McLaren? Eller vad kommer andra säga när du sålt allt, blev digital nomad, vanlajfare eller köpte en gård på landet för att bli självförsörjande?

Att måla upp en framtidsvision som är i linje med din sanning ger värdefulla insikter om vad som gömmer sig i det undermedvetna. Dels kan det kännas pirrigt och härligt, men det kan också trigga ansikten och röster från familj och vänner.

Var uppmärksam på vad som sker i din inre värld, vilka är de negativa kommentarerna? Visar de sig med en förväntan om att du nu borde försörja alla? Hör du konversationer som vittnar om missunnsamhet? ”Vem är hon att ta så mycket plats?” eller ”Vem tror hon att hon är?”… gamla skuggor från jantearvet.

Denna typ av präglingar kommer ofta från hur omgivningen pratade om andra rika/lyckade under uppväxten. Människan vill gärna känna tillhörighet med de good guys och inte bli sammankopplade med ”de andra/de dåliga”.

Oavsett om det är sant eller inte, att din omgivning skulle ha denna typ av reaktioner på din framgång så är det inget du behöver bära inom dig. Deras reaktioner är deras ansvar, din frigörelse och framgång är ditt ansvar. Hitta ditt sätt att släppa taget om dina negativa förväntningar på omgivningen. Kanske räcker det med inre arbete så som förlåtelse och reflektion, kanske behöver du ha en verklig dialog med någon för att rensa luften.

Det viktigaste är att du skapar dig din inre frihet att hålla kvar din vision så att du kan manifestera den.

Hur reagerar ditt inre på dina drömmar?

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: