Tjäna mer & jobba mindre

Följ inte strömmen bara för att alla andra gör något. Många vill jobba hårt, mycket och länge. Men många mår inte bra av det och tappar sin kreativitet, livsglädje och hälsa.

Allt flera människor söker möjligheter att jobba mindre. Ofta uppmuntras man då till att dra ner på sina kostnader, så att man ska ha råd att arbeta mindre. Det är en möjlighet för många. Men jag tycker det är mera spännande att fundera över hur jag kan arbeta smartare.

För det första. Gör arbetet roligt, ge dig förutsättningarna att ha kul. För då känns inte jobbet lika energikrävande och redan där så kommer upplevelsen av att arbeta mindre. Men det behöver inte stanna där. Du kan även utforska möjligheterna att skapa mera pengar, utan att jobba mer. Till en början kan det innebära tid då du lär dig nya system, arbetsmetoder eller digitala lösningar. Du kan behöva testa några gånger innan du lyckas.

Men livet är långt och jag ser ingen anledning till att ge upp så länge intresset finns.

Med dagens digitala lösningar så har du möjlighet att skapa inkomstkällor som ger pengar i utbyte mot lite smarta arbetstimmar. Online kurser är ett exempel på en sådan bransch som ger möjligheter för dig att lära ut samma sak till många personer samtidigt utan att behöva lämna ditt hem regelbundet.

Vad mer för möjligheter kan du komma på?
Vad gör andra?
Vad skulle passa ditt företag?

Hjärnan letar efter svaren på frågorna du ger den. Du behöver inte aktivt sätta dig ner för att hitta svaret på frågan, men du kan från och med nu ställa dig frågan allt oftare ”Vad krävs det för att jag ska kunna arbeta mindre, och samtidigt tjäna mer?”

Berätta gärna hur det går.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: