Är dina säljare trygga med att sälja?

Vilken drivkraft har dina säljare när de går till jobbet varje dag? Vilken energi och känsla har de med sig i samtalen med kunderna?

Om dina säljare har tappat tron på sin förmåga, om de är rädda för att vara jobbiga eller om de har glömt möjligheterna de såg med försäljning när de klev in i branschen…. Då är det hög tid att dina säljare får stanna upp en stund och reflektera över sina rädslor och känslor.

Kunderna kanske inte kan sätta ord på varför de tackar nej till erbjudandet. Men du vet, likaväl som jag, att kunderna behöver känna förtroende för säljarna. De behöver känna att säljarna vet vad de pratar om, inte är desperata, trötta, oengagerade eller rädd för att prata om siffror.

Det är när dina säljare känner en inre trygghet inför både sig själv och er produkt/tjänst som kunden kommer lyssna. När säljaren avslappnat och engagerat kan berätta om resultaten kunden kan förvänta sig, och smidigt navigera kundens motstånd, det är då kunden köper.

Du vill ha säljare som säljer. Då behöver dina säljare ha förmågan att känna in i sitt inre kompass ”vad händer i mig nu, och vad behöver jag skifta för att bli säljaren som säljer?”.

Har du säljare som är rädda och osäkra? Investera i deras personliga utveckling och ekonomiska hälsa och se hur deras resultat förändras till det bättre

.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: