Du har inte konkretiserat dina mål och drömmar i siffror

”Vad drömmer du om?” frågar jag och till svar får jag en konkret förändring. Det kan vara ett husköp, en längre semester, en renovering, en utbildning eller en ny garderob.

”Vad kostar det?” frågar jag och svaret jag får är inte i siffror utan kommentarer som ”mer än vad jag har nu” eller ”jag har ändå inte råd att spara till det” eller ”ja det är inte pengarna som är problemet utan XXX (– läs andra ursäkter)”.

”Vad behöver du göra för att verkställa drömmen?” undrar jag men jag möts av tystnad.

Det är lätt att ge upp en dröm som man placerat på piedestal. För stor för att nå. Inte ska väl lilla du ta dig hela vägen dit? Undermedvetna mönster begränsar dig på ett sätt som du inte ens har noterat.

Jag förklarar för klienten att vi ska göra det enkelt. Vi ska börja med att kolla vad drömmen kostar. Därefter ser vi över nuvarande budget. Därifrån kollar vi på vilka steg som är nödvändiga att ta. Jag påminner om att det är helt okej att tänka långsiktigt. Drömmen kommer vara lika givande om två eller fem år, som om det vore imorgon eller nu.

”Mera pengar” är den mest abstrakta önskan du kan formulera. För det betyder verkligen ingenting. Våga inkludera siffror i dina drömmar, i din målsättning och i ditt intentionsarbete.

Hur många tusen kr extra skulle du vilja ha tillgodo denna månad, och vad skulle du göra med dom pengarna?

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: