Du tycker inte om pengar

”Pengar är ett nödvändigt ont som vi behöver i samhället för handel. Men jag gillar inte pengar, byteshandel hade varit så mycket enklare, och pengar drar bara fram det värsta hos människor”.

Detta är ett relativt vanligt påstående som jag hör i mitt arbete kring pengar. Det är inte konstigt att ha den inställningen med tanke på allt maktmissbruk som har förekommit och som förekommer just precis nu.

Jag vill trots det påminna om att pengar varken är bra eller dåligt i sig självt, utan det är ett medel som människan använder utifrån sin plats i livet och sina värderingar. Om du har goda intentioner och vill göra bra saker för människor, djur och natur, då finns det mycket bra du kan göra med dina pengar.

Pengar är inte bra eller dåligt i sig självt. Men eftersom pengar är förknippade med både vår överlevnad och olika värderingar så är det givet att pengar kan väcka en hel del känslor till liv. Man kan säga att dina pengar väcker vad som redan finns inom dig, och mera pengar kommer förstärka de känslorna och föreställningarna. I min workshop ”Älskade Pengar” som jag kör den 21:a januari strax utanför Jönköping i Vaggeryd så kommer deltagarna få möta sina negativa perspektiv kopplat till pengar och tillsammans med mig utveckla en positiv relation till pengar. Det är en transformerande och väldigt uppskattad workshop.

Läs mer om workshopen här

Boka din plats här och swisha 300 kr till 0703774612 för att säkra din plats

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: