Att normalisera sin smärta…

Jag pratade en gång med en naprapat som berättade att han hade tagit emot en sextonårig klient som hade problem med axlarna. När han undersökte killen så misstänkte han att klienten också led av huvudvärk. Så han frågade honom ”Är det så att du också har ont i huvudet?”

Varpå sextonåringen förvånad svarade ”Vadå har inte alla det?”

Han hade alltså levt med molande smärta i huvudet i så många år att han normaliserat det till den grad att ”det är något som man har som människa, och därmed inte mycket att göra åt saken”.

Tack vare mötet med naprapaten så började hans resa nu mot ett smärtfriare liv. Men det är en viktig anekdot som jag tänker på då och då när jag observerar hur vi människor tenderar att normalisera olika typer av problem eller smärta.

Det kan vara alltifrån dåliga relationer, till dåligt självförtroende eller diverse skavande känslor kring pengar. Man kanske har sett nära familj med liknande upplevelser och därmed omedvetet dragit slutsatsen att ”det är så människor är” eller ”det är vad pengar gör med en”.

Jag är här för att berätta för dig att du inte behöver ha den upplevelse som du har, bara för att du är van vid den.

Fråga dig själv,

I vilka situationer eller sammanhang känns det allt annat än bra när du betalar räkningar eller använder ditt betalkort?

Det är din normaliserade huvudvärk, som du kan förändra, med rätt hjälp. Jag finns här som coach, föreläsare och jag längtar tills jag kan tipsa dig om min bok som kommer till våren.

Den 7 december håller jag en gratis digital föreläsning som du mer än gärna får delta i. Håll utkik efter mer information som kommer snart

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: