Är du rädd för att ta betalt?

Tänk om kunden ska tänka att min produkt eller tjänst är för dyr?

Rädslan för att få ett nej på din offert, eller oron för vad andra ska tycka och tänka om din prissättning är problem som du inte bör bära på länge till. Varför?

Jo för att om du ska må bra som företagare och skapa en hållbar livsstil där du har råd att ge dig själv lön, semester och pension, då behöver du kunna ta betalt.

Dina känslor och rädslor inför försäljning är inga ultimata sanningar, utan de är helt enkelt känslor och rädslor. Vet du vad som är bra med det? Jo, de går att förändra till helt nya upplevelser där du exempelvis tycker det är roligt att ta betalt och där du förutsätter att kunderna betalar dig med glädje.

Betalar med glädje? kanske du tänker nu…

Jag har haft en kund som har köpt ett av mina coachingprogram som en födelsedagspresent till sig själv. Hon gjorde sin beställning från en generös och exalterad plats. Jag har en annan kund som köpte ett program till sig som en gåva i sin livsresa att komma tillbaka från utmattning. De beskriver att de är tacksamma över vad jag kan ge, och de är glada över att de kan ge sig själva möjligheten att utvecklas med min hjälp.

De har båda betalat med glädje och de är ett axplock av många.

Vid tillfällen har jag erbjudit rabatterade priser till personer som jag vet inte har haft särskilt god ekonomi. Även de har betalat med glädje, eftersom de nu äntligen hade råd.

Du vill ha likadana kunder. Sådana som betalar dig med glädje och tacksamhet, eftersom de verkligen vill ha vad du kan ge.

Tror du inte det är möjligt för dig?

Skulle du själv köpa det du säljer? Ser du värdet i din produkt eller tjänst? Jag förutsätter att du säger ja till den frågan eftersom du bygger ditt företag utifrån det du erbjuder. Om du ser värdet i det, då finns det andra som gör det också. Du behöver bara ändra ditt mindset och lära dig att kommunicera på rätt sätt, så att rätt personer hör dig.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: