Får du dåligt samvete av att spendera pengar på dig själv?

Detta mönster är vanligt bland empatiska personer som även växt upp med en del medberoende i hemmet. Generellt sätt vanligare bland kvinnor än män, men givetvis kan alla uppleva detta mönster oavsett kön och bakgrund.

Vad jag har sett är att de som levt ett liv där de övat på att prioritera sin omgivning framför sig själva har ofta utvecklat en rädsla för att vara egoistiska eller snåla. Varför använda pengarna på sig själva när de kan använda pengarna på någon annan?

Sanningen är ju den att det är du som har tjänat ihop dina pengar och har all rätt i världen att spendera dem på dig själv. Andra människor kan också skapa pengar själv och behöver inte dig så mycket som du någonstans har trott.

Ge bara från en genuint generös och kärleksfull plats. Annars blir risken att du står där, besviken på omgivningen, där du gav allt (utan att någon ens bad om det) och ingen gav lika mycket tillbaka.

Var uppmärksam på om du delar med dig för att du känner att du vill eller för att du känner att du borde. Därutöver, var uppmärksam på om du inte ger dig själv det du egentligen vill, för att du bär på känslor som styr dig. Sist men inte minst, observera din energi när du tar emot gåvor och komplimanger. Kan du ta emot med ett öppet hjärta och tacksamhet?

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: